Lämmin kiitos kaikille shelttien pikkujoulun tekijöille sekä suurelle osallistujajoukolle - ei juhlaa ilman osallistujia Hymy 

 

1259841127_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oulun shelttikerhon pikkujoulu 29.11.2009
Pateniemen Honkapirtillä
 

Päivä ei kovin jouluiselta näyttänyt kun teimme lähtöä pikkujouluun. Vettä satoi ja taivaan peitti paksu pilvipeitto. Sateisesta säästä huolimatta paikalle oli kuitenkin kertynyt paljon shelttejä omistajineen. 

Aluksi piti saada koirista enin virta pois. Kiersimme vajaan tunnin lenkin Pateniemen vanhan saha-alueen metsikössä. Märkyys ei paljon koirien menoa hidastanut. Vesi vaan pärskyi, kun osa koirista kävi huvittelemassa reitin varrella olevissa rapakoissa. Lammikosta oli hyvä sammuttaa myös pahin jano. Osa shelteistä katsoi hieman kummissaan moista menoa.  

Lenkin jälkeen pääsimme kahvittelemaan. Jokainen oli tuonut jotakin tarjottavaa mukanaan. Tarjolla oli kaikenlaista herkkua täytekakusta aina suolaisiin purtaviin.  

Kahvittelun lomassa juteltiin kuulumisia. Karjalaisen Tiina arpoi tuomansa kauniin jouluisen kukka-asetelman. Onnetar suosi Emmiä.

Pikkujoulussa oli mukana myös neljä pentua. Demi, Ninja, Mila ja Tiiti. Pentuaitaus oli suuressa suosiossa. Yksi jos toinenkin kävi ihailemassa pieniä sheltin alkuja. Kukapa ei voisi vastustaa suloisia pentuja. Pennut painivat keskenään ja ihmettelivät toisiaan. Ainoa rähäkkä mikä pikkujoulussa kuultiin, kuului pentuaitauksesta. Siellä vähän mittailtiin kuka on kuka. Aidan takaa oli turvallista tarkkailla aikuisia koiria ja pikkujoulun vilskettä. 

Olin tehnyt muutamia koiramaisia tietokilpailukysymyksiä, jotka esitin kahvittelun lomassa. Muutama vastaaja onnistui vastaamaan kaikkiin kysymyksiin aivan oikein. Tasapuolisuuden vuoksi kuitenkin arvoimme kolme palkinnon saajaa.  

Ja pitihän koirillekin ohjelmaa olla. Aikaisempina vuosina koirat ovat saaneet juosta kilpaa. Ajattelin, että vaihteeksi olisi mukava kokeilla kuinka ne pysyvät paikallaan? Omistajat veivät koiransa yhteen kasaan. Koirille annettiin paikallaolo käsky ja itse siirryttiin hieman kauemmas.

Pikkuhiljaa yksi jos toinenkin sheltti lähti omistajansa luo. Muutaman minuutin jälkeen yleisö sai alkaa häiritä koiria, jotta ne lähtisivät liikkeelle. Viisi koiraa oli uskollisesti paikallaan häirinnästä huolimatta. Päätimme lopettaa kisan, kun Susa 12 v. pitkästyi kokonaan ja nukahti. Koirista paikalle jäivät Nero, Nita, Pessi, Moppa ja Susa. 

Pikkujoulussa oli oikein mukavaa. Syötävää ja juotavaa riitti kaikille. Koirat tulivat shelttien tapaan hyvin toimeen keskenään. Oli kiva nähdä kavereita ja jutella aina niin ihanista shelteistä. 

Kotiin lähtiessä jokainen kiltti sheltti sai ottaa oman pikku paketin kotiin viemisiksi.  

 Pikkujoulutunnelmia kirjoitteli Anne

Mukavaa joulun odotusta kaikille!