Alla oleva teksti on julkaistu Sheltit 1/2009 –lehdessä 

Kalenteri pyörähti vuodelle 2009 ja nyt on hyvä aika kerrata hieman mitä meillä Pohjois-Suomen Shelttikerhossa puuhasteltiin vuoden 2008 aikana.

Shelttilenkit


Yhteiset shelttilenkit pyörivät vanhaan tuttuun tapaan joka kuukauden viimeinen sunnuntai Oulun Haukkukeitaalla. Sen verran muutoksia tuli lenkkeilyyn, että lenkillä käytiin muulloinkin kuin tuolloin. Eli sunnuntaisin kokoontui sheltti-ihmisiä koirineen lenkkeilemään yhdessä. Kesäaikaan lenkkeiltiin myös keskiviikkoisin. Hienoa on ollut todeta, että nämä shelttilenkit ovat olleet todella suosittuja. Ja että uudet koiranomistajat ovat löytäneet myös meidän joukkoomme!

Syyskuun loppupuolella teimme yhteisen makkaranpaistolenkin Haukiputaan Annalankankaalle. Kävelimme parin kilometrin verran metsäpolkuja pitkin Runtelin laavulle. Sää suosi meitä ja maisemat olivat mitä hienoimmat. Laavu sijaitsee harjanteen päällä ja sieltä aukeaa kaunis näkymä merelle. Retki oli kaikin puolin onnistunut, koirat saivat juosta ja leikkiä vapaina ja kohokohtahan oli tietenkin makkaran paisto. Eikä yhtään makkaranpalaa jäänyt maahan, siitä pitivät meidän nelijalkaiset ystävämme huolen!

Koiramarssi

4.5.2008 Oulussa järjestettiin ensimmäistä kertaa Oulun Eläinsuojeluyhdistyksen toiminnan tukemiseksi Royal Canin-koiramarssi. Oulun Eläinsuojeluyhdistyksen mukaan marssille osallistui yhteensä n. 100 koiraa. Pohjois-Suomen Shelttikerhosta marssiin osallistui kahdeksan koiraa omistajineen.
1244478289_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva © Maarit Tervonen

Match Show

Tänä vuonna järjestimme Match Shown 24.5.2008 Oulun Haukkukeitaalla. Sitä olivat järjestämässä Anne Mannermaa (kennel Tulitopaasin), Maarit Tervonen (kennel Dashing), Vuokko Mettovaara, Meiju Anttila ja Pirjo Mettovaara sekä allekirjoittanut. Minna Suronen toimi valokuvaajana ja Petri Tervonen ja Teuvo Heikkala paistelivat mätsäriväelle makkaraa. Mätsärin tuotoilla järjestämme erilaisia tapahtumia ja koulutustilaisuuksia.

Möllimaastokisat

1.6.2008 Oulun Seudun Vinttikoiraharrastajat ry järjesti möllimaastokisat Haukiputaalla. Maastoon oli tehty n. 400 metrin pituinen rata. Shelteille oli tässä leikkimielisessä kisassa oma luokkansa. Kilpailussa arvosteltiin koiran nopeutta, innokkuutta, seuraamista, älykkyyttä, ketteryyttä sekä kestävyyttä. Nopeutta ei mitattu kellolla, vaan sitä verrattiin rodun tyypilliseen tapaan "ajaa" riistaa. Möllimaastokisassa kaikkia em. ominaisuuksia verrattiin myös luokkakohtaisesti koirien kesken. Tuomarit pisteyttivät koirien suoritukset. Maksimissaan pisteitä kertyi 200. Shelttien luokassa kisasi viisi koiraa, joista voittaja keräsi hienot 177 pistettä. Järjestäjät palkitsivat kolem parasta pokaalilla ja ruokapussilla. Pohjois-Suomen Shelttikerho palkitsi parhaan sheltin pokaalilla ja ruusukkeella sekä kaikki osallistuvat sheltit saivat pienen palkinnon.

Agilityn alkeiskurssi

Kesäkuussa Pohjois-Suomen Shelttikerho järjesti viitenä sunnuntai-iltana Oulun Haukkukeitaalla agilityn alkeiskurssin. Kurssille osallistui 15 shelttiä. Osa kurssilaisista oli käynyt aikaisemmin alkeiskurssin, mutta osalle laji oli uusi. Ohjausta koirille annettiin niiden tason mukaan. Jokaisella koulutuskerralla kouluttajia oli kolme.

Toiminta toteutetiin vapaaehtoisien ohjaajien voimin. Kouluttajia oli yhteensä kahdeksan, allekirjoittaneen lisäksi kouluttamiseen osallistuivat Maarit Tervonen, Anne Mannermaa, Mari Annala, Jenniina Sutinen, Vuokko Mettovaara, Päivi Lilleberg sekä Meiju Anttila. Alkeiskurssin päätyttyä Haukkukeitaalla jatkettiin sunnuntaisin heinä-syyskuun aikana omatoimista treenaamista, jossa yhdessä harjoiteltiin agilityn saloja.

Pikkujoulut


Shelttiväen pikkujoulua vietimme 7.12. Pateniemen Honkapirtillä. Aluksi kävimme merenrannalla juoksentelemassa ja sen jälkeen pääsimme nauttimaan joulupuurosta sekä muista joulun herkuista. Ohjelmassa oli myös koirahenkinen tietokilpailu sekä arvonta, jossa kaikkien osallistujien kesken arvottiin jouluinen kukkakori. Myös koirilla oli oma arvontansa, missä koirien kesken arvottiin herkkukori. Lopuksi jaettiin tonttujen tuomat joulupaketit.

Tässä siis lyhyesti kerhomme toiminnasta vuonna 2008. Haluan kiittää kaikkia niitä vapaaehtoisia, jotka ovat omalla panoksellaan mahdollistaneet sen, mitä olemme viime vuonna saaneet aikaiseksi. Ilman teitä se ei olisi ollut mahdollista! Uskon, että tänäkin vuonna saamme järjestettyä erilaisia tapahtumia sekä koulutustilaisuuksia ja jotain onkin jo mietintämyssyn alla. Kiitos myös kaikille sheltti-ihmisille ja oikein hyvää vuotta 2009!

                       Pohjois-Suomen Shelttikerho     Tarja Nevalainen